Wil jij sous vide koken? Dan ben je op de goede weg als je naar informatie aan het zoeken bent. Deze manier van koken kent namelijk een speciale aanpak, waar ook andere benodigdheden voor aangeschaft moeten worden. Je bent immers niet meer alleen met die pannen bezig, maar moet bijvoorbeeld voor een waterreservoir gaan kijken. Deze benodigdheden kunnen bij verschillende specialisten aangeschaft worden. Een van de specialisten is Souvy. Maar hoe kun je nou het beste stap voor stap koken op deze manier? Onderstaande informatie legt het helemaal voor je uit en zorgt ervoor dat jij een goede bereiding hebt.

Sous vide koken maakt het eenvoudig

Sous vide koken is niet heel moeilijk. Zelfs als je normaal geen lekkere gerechten op tafel kunt zetten is dit dé manier om jouw gezin toch eens te verrassen. Je hoeft de voorbereidingen ook niet op de dag zelf te doen. Eten dat vacuüm verpakt wordt, is namelijk ook veel langer goed. Je kunt in drukke periodes dus ook gewoon al op een andere dag voorbereiden. Zorg er daarom voor dat de vacuümzakken al klaarliggen en je het voedsel hierin kunt gaan doen. Daarna hoef je de zakken alleen maar te pakken en in het waterreservoir te doen. Zorg er dan voor dat de temperatuur constant blijft.

De goede temperatuur bewaken

Bij sous vide draait het namelijk om vacuümgaren. Hiervoor wordt het waterreservoir gebruikt. Lage temperaturen zorgen er daarbij voor dat er een optimale garing is. Je kunt ze hiervoor ook voor een paar uur in het water laten liggen. Pas wanneer je het eten nodig hebt, hoef je het uit het water te halen. Zo kun je in de ochtend al beginnen als je er op een later moment van de dag geen tijd voor hebt. Je hoeft alleen nog de kerntemperatuur in de gaten te houden. Eens in de zoveel tijd kijken is daarom voldoende en wanneer het nodig is, kun je enige aanpassingen doen.

Direct klaar om te serveren

Sous vide koken is daarna alleen nog een kwestie van afwerken en serveren. Voor groenten kun je het gelijk reserveren. Sommige mensen vinden het lekkerder om de groenten nog even op de grillplaat te leggen. Bij het vlees kan het goed zijn om het nog even bij te bruinen in een pan. Het ziet er dan een stuk smakelijker uit. Je hoeft dit maar heel kort te doen. Het vlees is immers al klaar door het koken. Je hoeft er dus bijna niets meer aan te doen om het gerecht op tafel te krijgen.

Voor iedereen geschikt; sous vide koken

Zoals je kunt zien zijn er dus vrijwel geen stappen nodig om een gerecht op tafel te krijgen. Sous vide koken is daarom geschikt voor iedereen. Of je nu veel tijd hebt of juist niet, de mogelijkheden met deze manier van bereiden zijn eindeloos en je kunt ervoor zorgen dat iedereen een maaltijd heeft om van te genieten. Door het vlees nog een keer extra aan te bakken zorg je ervoor dat het er goed uitziet en iedereen zin heeft om aan te vallen.

Vind ook Sous vide recepten van Souvy.nl!