Eten is, naast mijn eerste levensbehoefte, mijn grootste hobby. En je zult het met mij eens zijn dat lekker eten van grote invloed is op je humeur. Mijn sociale contacten spelen zich dan ook veelal af onder het genot van een hapje en een drankje. En om mijn reisbestemming of vergaderlocatie te bepalen is het lokale culinaire aanbod voor mij doorslaggevend.

Weet wat je eet

In de loop der jaren ben ik kwalitatief goed eten steeds meer gaan waarderen. Nam ik vroeger genoegen met een snelle fastfood snack, tegenwoordig is de herkomst en wijze van productie van dat wat ik in mijn mond stop steeds belangrijker voor mij geworden. Ik zoek, om lekker te dineren, dan ook graag de betere eetgelegenheden op, waarbij men mij kan informeren over de herkomst van het eten en de manier waarop het bereid wordt. Ik vind het belangrijk dat ik mij goed voel. Goed en gezond eten horen daar natuurlijk bij. Tegenwoordig is er gelukkig veel keuze in duurzame biologische gerechten en wordt er steeds vaker rekening gehouden met speciale eetwensen. Vegetarisch, glutenvrij, biologisch, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Caloriebehoefte berekenen

Mijn eerste Cappuccino van de dag, met een zakenrelatie op een terras, gaat vaak al vergezeld van een zoete hap. Maar ook de lunch, midnight-snack en het diner worden vaak buitenshuis genuttigd. Het zal je vast niet vreemd in de oren klinken dat ik me weleens zorgen maak over de calorieën. Waarom gaat het aangename in het leven toch zo vaak samen met het ongezonde? Mijn gezondheid is natuurlijk belangrijk voor me, dus dat wat ik eet is meestal wel uitgebalanceerd. Over de dag genomen probeer ik mij te houden aan de dagelijkse hoeveelheid calorieën die ik binnen wil krijgen. MNLK.nl biedt mij een handvat om mijn caloriebehoefte te berekenen. Zo’n handige tool kan mij net dat stukje houvast geven om mij niet te buiten te gaan aan allerlei heerlijkheden.

Healthy lifestyle

Mijn gezonde, en ook lekkere, eetpatroon past inmiddels prima bij mijn lifestyle. Natuurlijk heb ik ook dagen dat het even anders loopt dan gepland. Maar gelukkig weet ik deze te beperken. Een dagje later even je calorieën berekenen en de schade blijft gelukkig beperkt. Ik kan je aanraden om je hier gewoon eens iets bewuster van te worden. Dan zul je merken dat lekker eten prima samen gaat met een healthy lifestyle. Mijn collega’s en vriendinnen zijn inmiddels allemaal ook enthousiast en volgen mijn voorbeeld. Samen maakt het onze etentjes nog gezelliger. Want lekker eten zal altijd mijn grootste hobby blijven.