Gezond eten en fysiek actief zijn draagt bij aan een gezonde levensstijl. Met een gezonde levensstijl zit je lekkerder in je vel en voel je je beter. Toch is het niet altijd even makkelijk om je hieraan te houden. Met name ten tijde van Corona, waarbij misschien je ritme is veranderd en je sportsessies niet meer door mogen gaan door de opgelegde restricties.

Toch kun je er zelf nog veel aan doen als je je mindset verandert. Thuis eten koken en lekker buiten zijn behoort nog steeds tot de mogelijkheden. Ook als je niet heel handig in de keuken bent, dan is dit misschien juist wel de tijd om de handen uit de mouwen te steken en te starten met het bereiden van lekkere gerechten.

Lekkere hapjes maken

Als de drempel om een driegangen gerecht te hoog is, dan is dat geen ramp. Je kunt prima beginnen met het bereiden van hapjes. Denk aan Hollandse hapjes waaronder zelfgemaakte bitterballen en kaasprikkers tot Spaanse tapas en Italiaanse voor- of bijgerechten. Let er wel op dat je niet alleen ongezonde hapjes maakt die veel vet of koolhydraten bevatten.

Doorgaans zijn hapjes makkelijk te maken. Als je ze vooraf klaar wilt maken, dan kun je het best kiezen voor koude gerechten. Deze zet je weg in de koelkast en kun je later nuttigen. Het internet staat boordevol leuke informatie en stappenplannen. Je bent er vaak ook weinig voor nodig, anders dan een winkelmandje vol ingrediënten. Je hoeft dus geen dure apparatuur aan te schaffen. Het start bij jezelf!

Ga er op uit

Zoals we eerder in dit artikel noemden is beweging in combinatie met gezond eten de sleutel tot een gezonde levensstijl. Als je sport is stilgevallen of je door je gewijzigde routine veel in huis zit, is het soms een drempel om in beweging te komen. Probeer toch die stap te zetten!Ben je niet sportief? Probeer toch eens de zinnen te verzetten en op de fiets te stappen of een groot stuk te wandelen met je partner of kind(eren). Ook Nederland heeft veel mooie plekken die je te voet kunt bereiken. Probeer ook eens andere routes! Als je vastzit qua routes door een lompe kinderwagen, waardoor veel paden niet begaanbaar zijn, dan kun je wellicht een draagzak gebruiken. Zo kun je toch gebieden bereiken waar je anders niet zou komen.Met name in het voorjaar geeft buiten zijn energie! De dagen worden langer en je kan meer vitamine D tot je nemen. Wat is jouw sleutel tot een gezonde levensstijl deze dagen?