We zijn erg fan van wijn en willen je daarom meenemen in de wereld van Pinot grigio.

Het is niet altijd de favoriet onder connaisseurs, maar het is populair – populair bij wijndrinkers over de hele wereld en een van de meest populaire wijnen ter wereld, maar ook de favoriet van veel wijnliefhebbers. Pinot Grigio-wijnen zijn knapperig en verfrissend, met subtiele bloemige en subtiel fruitige tonen. Zie hieronder voor het aroma- en smaakprofiel van Pinots Grigio en voor meer informatie over de verschillende druivensoorten en hun respectievelijke aroma’s en smaken.

Het is echter handig om te weten dat Pinot Gris een fruitige Franse stijl impliceert en Pinot Grigio een droge Italiaanse stijl. Beide bieden echter een meer uitgesproken smaakprofiel, dat gepaard gaat met praktisch veel dingen die u zullen verrassen, en het is ook een uitstekende wijn voor een verscheidenheid aan verschillende soorten voedsel. Wetende wat we weten over de verschillende smaken en aroma’s van de twee verschillende soorten Pinot Gris, kijken we naar een paar veel voorkomende voedingsparen.

Pinot Grigio is een voedselvriendelijke wijn die verkrijgbaar is in verschillende stijlen, van kurkdroog tot zoet en zoet, fruitig en droog en zelfs een beetje pittig.

Chardonnay wijnen worden gemaakt van druiven met een groene schil, maar Pinot Grigio-wijn komt van druiven met een grijsblauwe kleur. Er zijn kleine variaties, waarvan sommige er in sommige regio’s bijna wit of roze uitzien. Pinot Grigio ziet er echter meestal uit als een rode druif, wat betekent dat hij eigenlijk iets lichter is dan de andere druiven in de familie, zoals Chardonne of Chardinay. Pinote Gricio Gris daarentegen gedraagt ​​zich meer als een blauwgrijs oppervlak, waardoor het een naam heeft gekregen die “grijs” of “pinot” betekent in het Frans en “gris” in het Engels.

wijn

Het land van..

Afhankelijk van het land zijn er verschillende namen, zoals “Pinot Gris” in Italië, “Pinot Grigio Gricio Gris” of zelfs “Gricioso Grisi” (“Gris – Grissos”).

In de Elzas bieden koel weer en warme vulkanische bodems ideale omstandigheden voor de druiven, en enkele van de beste wijnen komen van de hellingen. Pinot Grigio-druiven worden ook verbouwd in Californië, Australië en Slovenië, maar hoewel het dezelfde druiven zijn, variëren de wijnen in stijl. Er zijn bepaalde gebieden die bekend staan ​​om het produceren van Pinot Gris van de hoogste kwaliteit, zoals Italië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië en Spanje. In de VS zijn er twee grote regio’s met pinata’s van hoge kwaliteit: Umbrië, Emilia-Romagna en Friuli. Hoewel er in geen van deze regio’s “Pinot grigor” of “Pinot Blanc” bestaat, kan het in verschillende stijlen worden geproduceerd.

Neustift in Zuid-Tirol grenst aan de Alpen, waar het grootste deel van de Pinot Grigio die in het verre Amerika op de markt wordt gebracht, wordt verbouwd. Vrijwel alle Pinot Gris en Pinot Gris worden sinds 1987 aan de Amerikaanse westkust geplant. Het is Colmar (46 van de 52 klonen) en de overgrote meerderheid komt uit deze regio.