Het is misschien wel de meest populaire bezigheid voor de Nederlander die zijn dag begint: koffie drinken. Deze nationale bezigheid is niet alleen een fijn begin van de dag, het is ook nog eens goed voor je. Koffie verscherpt de geest, ruikt heerlijk en is vaak ook een prettig sociaal moment. Maar wat is het aan koffie dat zo enorm aanslaat bij zoveel mensen? En waarom is het nog gezond ook? We zetten het voor je op een rijtje.

De gezondste koffie
Het mag geen verrassing zijn dat koffie zonder enige toevoegingen het beste voor je is. Dus geen suiker, geen melk, geen zoetjes, gewoon zwarte koffie. Wie kiest voor een dikke latte macciato zal een heerlijke bak hebben, maar neemt ook flink wat calorieën tot zich. Wie suiker in zijn koffie doet, stimuleert de vetopslag. Dit loopt na verloop van tijd flink op qua calorieën, dus wie dit niet wil zal toch echt de koffie zwart moeten drinken. Heb je toch echt een zoetstof nodig, dan kunnen we kokosbloesemsuiker aanraden. En wil je per se melk in de koffie, gebruik dan ongezoete amandelmelk.

Drink niet teveel koffie
Veel mensen drinken gedurende de werkdag flink wat bakken koffie en hoewel de invloed ervan per persoon verschillend is, is het aan te raden om zo’n vier tot vijf bakken koffie per dag te drinken. Dat heeft met name te maken met de cafeïne die in de koffie zit. Een teveel aan cafeïne kan zorgen voor slapeloosheid en hoofdpijn, maar wie de koffie gematigd drinkt krijgt vooral de voordelen van deze stof mee: het houdt je scherp en geeft je energie. Dat is ook de reden dat koffie zo heerlijk is in de vroege ochtend; het helpt je met het ochtendritueel en maakt ook vroeg opstaan een stuk beter te verdragen.

Voordelen van koffie
De voordelen van een regelmatige bak koffie zijn vrijwel direct te merken. Op korte termijn zal je merken dat het zorgt voor energie; de cafeïne geeft je een flinke boost en maakt je lekker scherp. Ook verhoogt koffie je stofwisseling, wat ervoor kan zorgen dat je net even wat sneller afvalt – mits je natuurlijk de rest van je dieet afstemt op dat doel. Hier komt bij dat in een bakje koffie ook veel vitaminen en mineralen zitten. Zo bevat koffie de vitamines B1, B2, B3 en B5, maar ook magnesium en foliumzuur. En dat allemaal voor maar een calorie per kopje.

Een koffiegroothandel voor al je koffiewensen op kantoor
Zoek je met je bedrijf naar de beste koffie voor jezelf en je collega’s? Jobo is een koffiegroothandel die alle soorten koffie kan leveren. Van vriesdroogkoffie tot de heerlijkste koffiebonen, Jobo levert het allemaal. En niet alleen koffie; Jobo is ook een groothandel in thee, frisdranken en snacks voor bij de koffie of in de middag. Dus als jij graag wilt dat je collega’s niet alleen de voordelen van koffie ervaren, maar ook nog eens de beste smaak en het heerlijkste aroma meekrijgen, dan staat Jobo voor je klaar.