Waarschijnlijk gaat het allemaal wel redelijk vanzelf: het kopen van noten. Je kijkt snel even in de schappen van de supermarkt en besluit simpelweg de eerste de beste zak te kopen die je een beetje aanstaat. Vandaag is de dag dat ik jou ga vertellen dat dit eigenlijk best zonde is. Heb je je nooit afgevraagd waarom er eigenlijk zoveel noten in de schappen liggen? Omdat elke noot anders is uiteraard! Nieuwe combinaties met andere noten kunnen zelfs ook weer tot nieuwe smaken leiden. Het is zonde om altijd de goedkoopste zak ongezouten pinda’s te kopen, als je eens wist welke smaken er nog meer allemaal zijn. Gelukkig ga ik jou helpen om een aantal nieuwe smaken te laten proberen. Na het lezen van dit artikel loop jij waarschijnlijk nooit meer zomaar langs dat immense schap in de supermarkt.

Smaken en combinaties

Zoals ik net al kort beschreef, is elke noot anders. Het klinkt natuurlijk logisch dat macadamia noten bijvoorbeeld anders smaken dan cashewnoten, maar wanneer je deze twee combineert, komt er weer een compleet nieuwe smaak naar voren.

Leveranciers van supermarkten en andere plekken waar noten verkocht worden, hebben dit gelukkig allemaal al voor jou uitgestippeld en daarom ligt er al een betrekkelijk lange tijd een groot aantal zakken waar verschillende soorten noten in zitten. De beste combinaties zijn al onderzocht en zo kun jij zonder er een enorme studie aan te koppelen, alsnog ongekend genieten.

Durf!

Op het eind komt het er natuurlijk op neer dat je gewoon eens moet durven. Stap eens buiten die comfortzone en probeer wat nieuws. Ik kan me best voorstellen dat je wel eens bent uitgekeken op de zak met ongezouten pinda’s als er ook zoveel lekkerders en nieuws letterlijk voor je neus ligt. 

Zoals ik net beschreef is over het grootste deel van de notencombinaties goed nagedacht. Bepaalde smaken zijn gecombineerd op basis van smaak, zoutgehalte en nog een aantal zaken. Dit betekent uiteraard niet dat dit de enige mogelijke combinaties zijn. Als jij een fan bent van een aantal extreem zoute noten, wie zegt dat je deze niet eens moet gaan combineren met een aantal noten met een wat zachtere smaak? Met ‘durf!’ wordt bedoeld dat jij gewoon eens de stap moet durven te zetten om het één en ander te proberen. Dit leidt tenslotte tot de beste smaak!