Of je nou thuis aan tafel gaat eten of in een restaurantje zit te eten, het is altijd goed om een tafelkleed op tafel te leggen. Een tafelkleed heeft namelijk diverse voordelen.

Bescherming van de tafel

Het zou natuurlijk zonde zijn als er met tomatensoep of kip kerrie op je mooie tafelblad wordt geknoeid. Met een tafelkleed of tafelzeil op je tafel bescherm je het tafelblad daartegen. Ook krassen en andere beschadigingen kunnen soms voorkomen worden met een tafelkleed. Voor restaurants is het ideaal voor het schoonmaken van de tafels. Je ruimt de tafel leeg en haalt het zeil of kleed van tafel. Daarna hoef je vaak alleen nog maar even een doekje over de tafel te halen en ben je al klaar! Het tafelkleed kan vaak in de wasmachine gewassen worden en een tafelzeil neem je af met een vochtige doek. Alleen hardnekkige vlekken blijven soms in het tafelkleed zitten, dat is dan wel weer een nadeel. Vaak zijn vlekken echter liever in een tafelkleed te vinden dan in het mooie tafelblad zelf! Een zeil of kleed kun je eenvoudig vervangen, een tafelblad is natuurlijk een duurder grapje. Wil je je tafel beschermen maar vind je het jammer dat je het tafelblad niet meer ziet? Overweeg dan een doorzichtig tafelzeil!

Decoreer je tafel

Ook voor de looks is een tafelkleed natuurlijk erg leuk. Sommigen zullen denken, wat oudbollig zo’n tafelkleed, het is echter niet meer zoals vroeger. Tafelkleden en tafelzeilen zijn verkrijgbaar in honderden verschillende printjes! Wat dacht je van een mooie lichtroze stippen print? Of een kleed met gave palmbladeren en andere jungle prints? Ga je liever voor chique? Misschien is het zeil met betonlook of marmerlook dan wel iets voor jou! Je vindt het tegenwoordig allemaal! In een restaurant is het leuk om alle tafeltjes van hetzelfde printje te voorzien, óf om een paar printjes te combineren. Zorg ervoor dat de kleuren/prints passen bij de looks van je restaurant voor een mooi totaalplaatje!