Een kaaspakket is een leuk geschenk om iemand te geven als je hem of haar niet zo vaak ziet, of als je niet precies weet wat je moet kopen. Het kan ook gewoon een leuk idee zijn om iemand een kaaspakket cadeau te doen. Er zijn veel soorten kaas, die allemaal weer andere varianten hebben. Daardoor kan je zelf vrij eenvoudig een leuk pakket samenstellen. Je kunt allerlei verschillende soorten kwijt in het pakket en zelf weten wat je er nog aan toevoegt. Zo kun jij een compleet pakket cadeau geven waar de persoon in kwestie zeker van zal genieten. Wil jij weten hoe je zelf een kaaspakket kunt samenstellen? Lees dan snel verder. 

Maak een lijstje van kazen

Voordat je een kaaspakket gaat samenstellen, is het belangrijk om te weten wat voor soorten kaas je wilt geven. En ook hoeveel kaas je wilt geven. In het ideale geval geef je een combinatie van allerlei verschillende soorten kaas. Zoals kaas van de kaasboer en een paar uit de lokale supermarkt. Denk eens aan zachte tot pittige Franse en Italiaanse kaasjes; bergkazen van zacht tot pittig of een paar kruidenkazen. Maar ook een combinatie van verschillende groottes. Bijvoorbeeld een klein pakje en een groot pakje. Dat wordt gegarandeerd genieten voor iedereen! 

Bijkomende etenswaren 

Het is natuurlijk altijd leuk om wat extra’s bij het kaaspakket te doen. Welke bijkomende etenswaren kies je om het kaaspakket mee samen te stellen? Wat dacht je van huisgemaakte smeersels?  Peppadew crème, avocado creme, oude kaas tapenade, zontomaat tapenade of truffeldip. Wat ook heerlijk is in combinatie met kaas zijn olijven in diverse smaken of toastjes. Daarnaast doen verschillende noten of fruit brood het ook altijd goed in een kaaspakket. Wil je echt uitpakken met jouw cadeau? Probeer dan te achterhalen of degene waarvoor het cadeau is ook van bier of wijn houdt. Zo heeft diegene wat lekkers te eten én te drinken! 

Dit is waarmee je een pakket kunt samenstellen

Heb je een paar lekkere kazen gekozen en wat extra’s toegevoegd? Je hebt dan een pakket met een hoop lekkers en een leuke combinatie van verschillende soorten kaas. Toch kun je nog iets groter uitpakken als je dat wilt. Met een kaasdoos of een kaasplankje kun je het namelijk nog specialer maken. Het is een idee om het pakket nog een extra dosis gezelligheid te geven met een cadeautje. Een kaasdoosje of plank is leuk, maar je kunt ook kiezen voor een bon van de lokale kaasboer. En dan bij de kaasbon nog een kaasmandje doen. Dit is toch een veel leukere manier om iemand kaas cadeau te doen?