In elke woning zul je er waarschijnlijk wel een paar tegenkomen. Het is vandaag de dag namelijk zeer normaal om allerlei vloeistoffen te kopen die in flessen zitten. Je zult daarom dus ook wel eens te maken krijgen met lege flessen. Het is echter niet altijd even makkelijk om te bedenken wat je met lege flessen kunt gaan doen. Toch is het wel zo dat er een heleboel handige, leuke of praktische zaken te doen zijn met flessen. Lees vooral verder om inspiratie op te doen.

Lever lege flessen in

Een van de makkelijkste dingen die je natuurlijk kunt gaan doen, is gewoon om je flessen in te leveren. Dit kan best wel slim zijn, omdat er tegenwoordig op veel flessen statiegeld zit. Als je deze lege flessen dan vervolgens weer inlevert, krijg je dus wat geld terug. Nu is het altijd fijn om geld te krijgen en zeker als het zo makkelijk is als gewoon het inleveren van flessen. Je kunt er dus altijd voor kiezen om je flessen bij elkaar te rapen en in te leveren in een willekeurige supermarkt.

Gebruik het als lamp

Nu wordt het tijd voor iets leukere en meer unieke ideeën. Zo kun je lege flessen uitstekend gebruiken als decoratie in je woning. Mocht het bijvoorbeeld om een relatief grote fles gaan, dan kun je kijken of daar wellicht een peertje in past. Als dat zo is, dan kan een fles echt voor een prachtige lamp zorgen. Het is in ieder geval niet een lamp die iedereen heeft en dus maakt dat je woning al snel een stuk interessanter. Daarnaast kan het ook nog eens erg leuk zijn om gewoon bezig te zijn met al je flessen en deze tot lampen te maken.

Flessen als vaas

Nog een manier om flessen als decoratiemiddel te gebruiken in je woning of tuin, kan door lege flessen in te zetten als vaas. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om allerlei mooie bloemen in deze flessen te plaatsen en zo je woning een frisse uitstraling te geven. Daarnaast kan het ook heel mooi in de tuin staan. Naast bloemen of planten, kun je natuurlijk ook aan andere zaken denken. Zo kun je onder andere kijken of je een tuinfakkel in een fles kunt krijgen. Op die manier zou je tuinfakkel er mooi en stevig bij kunnen staan.

Voor de vogels

Het hangt er een beetje vanaf hoeveel je van vogels in de tuin houdt, maar als je dat erg leuk vindt, dan kan er ook overwogen worden om lege flessen om te bouwen tot flessen die vogelvoer bevatten. Het is relatief makkelijk om ervoor te zorgen dat je vogelvoer in de fles kunt doen en daarna kun je deze ondersteboven boven een bord hangen. Er zal dan een beetje vogelvoer uitkomen en de vogels kunnen hier vervolgens heerlijk van eten. Verder hoef je hier helemaal niet zoveel geks voor te doen, want het betreft eigenlijk gewoon een fles en wat vogelvoer. Misschien dus wel de moeite waard.

Koop jouw plastic flessen op Plasticflessenshop.nl.