Als je op zoek gaat naar een leuk teamuitje zul je ontdekken dat er ontzettend veel keuze is. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Je kunt van alles doen. Van bomen knuffelen tot een sessie op de hei. Wil je gewoon een luchtige middag of avond hebben samen, zonder te zware onderwerpen en ingewikkelde activiteiten, dan is een Top 2000 quiz een aanrader. Het is een speciale variant van een muziek quiz. De Top 2000 variant is speciaal ontworpen voor groepen. De muziek die aan bod komt, stamt uit alle tijden en omvat verschillende genres. Dat maakt deze activiteit geschikt voor vrijwel alle groepen. Je hebt dan gegarandeerd een gezellige avond met zijn allen. Wil je meer weten? Lees dan snel verder, want we hebben alles wat je wilt weten in dit artikel verzameld. Zo weet je precies wat je boekt als je kiest voor deze leuke activiteit.

Een swingende avond met de Top 2000 quiz

De Top 2000 quiz is gebaseerd op de bekende hitlijst die elk jaar aan het einde van het jaar bekend gemaakt wordt. In 10 muzikale rondes wandel je met je team door een deel van de lijst. Of beter nog, je gaat swingend door de lijst heen, want er komen elke keer grote hits voorbij. Je speelt onder begeleiding van een professionele quizmaster en de vragen worden gemaakt door mensen met kennis en ervaring van spelactiviteiten en muziek. Net als de TV versie zitten er in elke ronde verschillende niveaus, zodat iedereen kan meedoen. Er wordt gewerkt met audio- en videofragmenten, vragen en opdrachten. De quizmaster houdt de sfeer erin en zorgt dat iedereen geniet.

Top 2000 quiz voor veel teamplezier

Doordat je groep bij de Top 2000 quiz in teams verdeeld wordt, maak je het teamplezier nog groter. Je kunt zelf de verdeling regelen of dat door de quizmaster laten doen. Als je het zelf regelt dan kun je een indeling maken waarbij mensen die elkaar nog niet zo goed kennen bij elkaar worden gezet. Dat maakt de hechtheid van het team groter. Als je je team zelf de invulling laat regelen, loop je het risico dat je kliekjesvorming krijgt en dat de mensen die elkaar het beste kennen of het leukste vinden bij elkaar kruipen. Dat is juist niet wat je wilt. Dus hou de groepsindeling goed in de gaten.

Leer je collega’s kennen

Tijdens de Top 2000 quiz leer je collega’s op een hele andere manier kennen. Enerzijds omdat je tijd hebt om eens lekker met elkaar te praten. En je hoeft het eens niet over werkzaken te hebben. Daarnaast ontdek je waar iemand enthousiast van wordt en welke muziek hij/zij leuk vindt.

Wat kun je verwachten van een Top 2000 quiz?

We hebben al veel verteld over hoe een Top 2000 quiz in zijn werk gaat. De basis is dat er in teams verschillende rondes gespeeld worden waarbij er elke keer muziekvragen centraal staan. Wie de meeste punten scoort wint. Je kunt de groep in verschillende teams verdelen en zo het wedstrijdelement vergroten.

Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op Quiz-pub.nl