Heb je je ooit afgevraagd wie er achter de schermen werkt om de magie van de horeca tot leven te brengen? Van het bruisende restaurant dat je favoriete gerechten serveert tot de sfeervolle bar waar je je dorst lest, er zijn talloze managementfuncties die ervoor zorgen dat alles op rolletjes loopt. In dit artikel bespreken we deze functies en onderzoeken we de diverse rollen die de horeca laat draaien. En wil je graag in de horeca werken? Bekijk dan de vacatures restaurant manager, barista, restaurantmedewerker of meer.

Algemeen Manager

Stel je een dirigent voor die het hele orkest leidt. Dat is precies de rol van een Algemeen Manager in de horeca. Deze dynamische persoon beheert alle aspecten van een horecabedrijf, waarbij beleid, procedures, financiën en personeelszaken nauwlettend worden gevolgd. Als Algemeen Manager is het jouw taak om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes loopt en dat de visie van het bedrijf wordt waargemaakt. Lijkt het jou wat? Kijk dan eens op www.werkenbijeg.com voor de openstaande vacatures.

Restaurantmanager

Ben jij een geboren gastheer of -vrouw? De rol van een Restaurantmanager is er een die de ultieme eetervaring voor gasten creëert. Van het verwelkomen van hongerige bezoekers en het beheren van de voorraad tot het inplannen van het personeel en het waarborgen van uitmuntende klantenservice, de Restaurantmanager heeft een breed scala aan verantwoordelijkheden. Het is jouw missie om een warme en gastvrije omgeving te creëren waar mensen keer op keer naar terug willen komen.

Barmanager

Heb je een passie voor mixology en vind je het leuk om heerlijke drankjes te maken? Als Barmanager ben je de kapitein van het schip. Of het nu gaat om een gezellige pub, een trendy cocktailbar of een bruisende nachtclub, jij bent verantwoordelijk voor het beheer van de bar. Het opstellen van een uitgebreide drankkaart, het trainen van het barpersoneel en het handhaven van de kwaliteit en efficiëntie van de service behoren tot jouw dagelijkse taken. Met jouw creatieve flair en organisatorische vaardigheden zorg je ervoor dat elke gast een onvergetelijke ervaring heeft aan de bar.

Eventmanager

Houd je van het organiseren van onvergetelijke evenementen en het zien van blije gezichten? Als Eventmanager ben je de go-to persoon voor het plannen en coördineren van evenementen in de horeca. Dit kan een chique bruiloft, een bedrijfsfeest of een opwindend live-optreden zijn, jij zorgt ervoor dat elk detail perfect wordt uitgevoerd. Onderhandelen over contracten, logistiek plannen, samenwerken met externe leveranciers en ervoor zorgen dat de gasten tevreden zijn, behoren tot je dagelijkse taken. Als Eventmanager moet je uitblinken in organisatorische vaardigheden en oog hebben voor elk klein detail. Het is jouw taak om een onvergetelijke ervaring te creëren voor zowel de gasten als de organisatoren. Interessante functies, toch?